lördag 11 augusti 2012

The white rose of Athens

Nana Moskouri är en av världens mest säljande artister. Märkligt då att hon är såpass okänd. Det är dock inte alltid som det allra bästa, det mest hågkomna, säljer bäst i sin samtid. Ta 1965 som exempel. Ett underbart musikår. Den artist som sålde bäst var Herb Alpert. Inte Beatles eller Beach Boys.

Nana är gammal nu. Men en gång var hon ung och vacker.

fredag 10 augusti 2012

Barndance

Ytterligare ett humörshöjande klipp. Youtube formligen svämmar över med klipp på folk som spelar ett instrument, spelar in det med halvtaskig ljudkvalitet och, för att inte synas på bild, endast filmar instrumentet. Diverse bakåtsträvande arkivnerdar med förkärlek för gamla skivinspelningar av diverse gubbar och kärringar som gnolar fram diverse skillingtryck osv, borde inse att internet är en revolution även på den här fronten. Det finns nuförtiden en möjlighet för vem fan som helst att distribuera sin musik till hela den datoriserade världen. Inte illa!



Samma låt som ovan, The Peacock's feather" finns även i en ovanligt snitzig köksbordsversion som man inte bör missa.

Harvest home

Det är något i denna version som får mig på omåttligt gott humör. Kanske är det skägget, det taktfasta stampet eller deras gravallvarliga hållning.

It's a gas!

För alla MAD-fans kommer här ett synnerligen förtjusande klipp.