söndag 26 september 2010

Half an inch of water = Happy enchilada

Så här kan det se ut när magi uppstår vid ett köksbord. That's the way that the world goes 'round. John Prine när han är som allra bäst. Rubriken? Kolla klippet så fattar du!

Chopsticks

Liberace spelar Chopsticks, denna lilla vals med okänd upphovsman, "like Chopin would have played it". Mycket kan sägas om denne glittrande, krösusrike, leende underhållare. Och mycket har sagts om framförallt hans förmodade hemliga homosexualitet och dubbellivet detta medförde. Han blev också en av de mer kända som tidigt gick bort i aids (1987). Men det som borde framhållas är den lyskraft han hade som underhållare! Lägg märke till hans signum, kandelabern, som han hade på sitt piano ända från 40-talet och framåt. Och även till hans spegelbeprydda, tämligen fula, piano. Och slutligen även till det mycket malplacerade Wurlitzerpianot som spelas i orkestern.

Mr Trololo

En av alla dessa omistliga kultklassiker som blivit det just tack vare YouTube. Detta är den ryske barytonen Eduard Kihl och dennes monsterhit "Trololo".




Och om du vill bekanta dig med denne märklige man så finns chansen här. En video i vilken Eduard ber allmänheten skriva text till "Trololo".

torsdag 23 september 2010

John Prine

Kanske inte världens mest kände sångare, men riktigt förbaskat bra. Här sjungandes med en kvinna med ett riktigt virrigt namn. Undrar om hon kommer ihåg det själv? Iris De Ment. Den som inte har hört John Prine skall genast ge sig å sta att lyssna på den mer än mästerliga "Day's done". Undertecknad snubblade över den i ett ovanligt sentimentalt avsnitt av "My name is Earl". Sagda låt hittar man på Spotify. Låten i detta klipp är också rätt fin och heter "In spite of ourselves".

onsdag 22 september 2010

Ohelig allians

Kan två olidliga artister tillsammans bli bra? Svar ja. Jag gillar verkligen inte The Jam, och jag tror jag hatar Oasis. Men Noel Gallaghers Jam-cover "To be someone" går rakt till mitt hjärta.

torsdag 9 september 2010

Rowlf plays "It's not where you start"

Återigen ett klipp med min favoritjycke Rowlf. Det rör sig här om världens snabbaste version av ovan nämnda låt. Helt underbart om du frågar mig!

Rolv Wesenlund

Danska språket tål att skämtas med, och deras räknesystem likaså. Sistnämnda hänger sig Marve Fleksnes åt i denna gamla sketch.



Språkproblem hos sjöräddningen återfinns ju även i denna, något uttjatade, klassiker. Nåväl, uttjatad eller inte så är det något så ovanligt som en reklamfilm som är kul på riktigt. För urtrista Berlitz.